Vinni Bakkensen

Jeg er autodidakt kunstner, og har siden 2003 (fra 2015 på fuldtid) arbejdet med maleri og glas, hvor fortolkninger af natur og stemning er primært tema.
Derudover former jeg skulpturer af fedtsten, hvor jeg appellerer til sanserne via kombinationen af den rå sten mod den polerede flade eller udtrykker mine refleksioner over eksistens og samspillet mellem mennesker. I disse værker indgår jeg en dialog med stenen - et samarbejde med naturen.

Processerne med at skabe nye værker, er vidt forskellige i de tre materialer, men de færdige værker udgør en samlet enhed og udstråler samhørlighed - mit personlige udtryk!

Galleri V danner rammen om mit værksted - det er her, at du kan opleve værkerne blive til.
Galleriet fungerer også som permanent udstillingssted. I perioder er der faste åbningstider, mens der hele året åbnes efter aftale.

Jeg har udstillet i og solgt værker til kunstforeninger og virksomheder i Danmark, samt solgt til private samlere i bl.a. Danmark, USA, Australien og Tyskland.

Medlem af:
Kunstnetværk Sydvestjylland - www.kunstnetsydvest.dk / www.kunstrunde.dk
Åbne Atelierdøre Silkeborg - www.aabneatelierdoere-silkeborg.dk
ProVarde Erhvervsudvikling - www.provarde.dk ,
"VINK" Varde Iværksætter Netværk for Kvinder.

Jeg er repræsenteret i opslagsværket "101 KUNSTNERE" 2016 af Tom Jørgensen.
Herunder bringes et udsnit af teksten:
Vinni fortolker naturen, men også sin indre stemme. Hun er eftertænksom, poetisk, og lever sig dybt ind i de malerier hun skaber, når hun time efter time taler med sine lærreder. Indimellem holder hun en pause fra penslerne, og så former hun en stol! En stol til eftertænksomhed, til ro og tanker. En lille stol på måske 15 centimeter, skabt i fedtsten. "Tag plads på..." er titlen på de uperfekte stole. De har hver sit særpræg, hver sin personlighed. Eller hun reflekterer over livet mens hun former sine fade i glas. Atter er det den vestjyske natur, som lægger farve til. Himlen, havet og lyset.

At følge Vinni's kunst vækker følelsen af afdæmpet drama, eftertænksomhed, skrøbelighed og refleksion - som essensen af et liv gengivet på 20x20 cm.

Christina Kjelsmark, kunstner og kunsthistoriker

 

Nummer på kort i katalog: 38

Værker fra Vinni Bakkensen

Se alle værker

Udstiller hos

Lena Petersen
Atelier Atlena
Gyvelvej 5
8620 Kjellerup

Privatadresse

Søndersøvej 21
6854 Henne