Peter Lundberg

I år er det 50 år siden, at jeg startede med at male hjemme i kælderen hos mine forældre i Silkeborg.

Det har været en utrolig spændende rejse for mig. En rejse som har ført mig gennem alle kunstens forunderlige kringelkroge med et utal af udfordringer, udstillinger i ind- og udland, udsmykningsopgaver og salg til private samt virksomheder. Det har været en rejse som har givet mig fantastiske oplevelser, møder med kunstnere, venskaber og ikke mindst en god dialog med et interesseret kunstpublikum. Jeg føler mig dybt privilegeret over, at jeg siden 2007 har kunnet arbejde som fuldtidskunstner.

Jeg udøver mit kunstneriske virke, fordi jeg ikke kan lade være. Hvert enkelt maleri, tegning og akvarel er fragmentariske øjebliksbilleder i den store fortælling der ligger bagved det hele i mit tema ”A Closer Look At The World Behind”.

Som noget nyt viser jeg i år skulpturer. I flere år har jeg haft lyst til at prøve kræfter med det tredimensionelle udtryk, og jeg har også forsøgt mig med nogle tiltag i både leret og bronzen. Men det var en udfordring fra min gode ven og kunstnerkollega, Tage Størup, som satte skub i denne del af mit kunstneriske virke. Jeg må indrømme, at jeg er blevet tændt af arbejdet med skulptur - med leret som materiale. Så meget, at det også kommer til at fylde lidt på atelieret i Låsby i forbindelse med dette års Åbne Atelierdøre.

I oliemaleriet har jeg de senere år taget livtag med de lidt større formater på f.eks. 200x150 cm. Det er fantastisk, at arbejde sig dybt ind i maleriet på et stort lærred, og her virkelig få plads til at udfolde mig med et væld af skjulte og synlige detaljer. Selve arbejdet med disse større malerier strækker sig ofte over flere måneder.

Jeg er tilknyttet Belle Art Gallery, Stouby og Galerie Petra Lange, Berlin.

Velkommen hos mig.

Peter Lundberg

Nummer på kort i katalog: 80

Værker fra Peter Lundberg

Se alle værker

Udstillingsadresse

Peter Lundbergs atelier
Hovedgaden 34
8670 Låsby