Mine værkers tilblivelse er drevet af emotioner og humor. Det som aktuelt optager mig driver min fantasi og tager form igennem skulpturen. Foretrukne materialer er træ, bronze, ler, og formbeton, som alle er lidt grove materialer, der skal bearbejdes  med meget forskellig teknik og værktøj.

I bronze bruger jeg metoden Cire perdue – en støbeteknik, hvor voksen går tabt i processen. Jeg bygger hovedsageligt mine modeller op af formbart voks, som brændes ud i en gipsform. Den tomme form ihældes den flydende bronze. Det betyder at hver kunstværk er unikt i sig selv. Jeg laver normalt aldrig laver kopier af det jeg laver.

Bronzestøbningens kunst er ældgammel og jeg har stor respekt for  både  den kunstneriske men også den tekniske viden, som knytter sig til bronzekunsten og teknikker kan forfines i en uendelighed. Min tilgang har været kurser på Århus kunstakademi og hos forskellige bronzekunstnere igennem tiden. Jeg har i dag selv facilitet til at støbe i mit værksted op til en vis størrelse og min teknik er en sammenbragt viden af det bedste fra de forskellige læremestre.

Der er intet så spændende som når man hælder den glødende bronze ned i formen og beder til guderne om at alle detaljer i formen lykkes. Det skulle da lige være tidspunktet – når man banker gipsen af figuren og får afsløret, om alt er lykkes.

I arbejdet med ler eller formbeton – tilfører man materiale og bygger en skulptur op lidt efter lidt. Her kan man betragte skulpturen undervejs i processen og tilrette til den endelige form.

Når man arbejder med træ, er det den modsatte teknik. Du har kun få forsøg – fordi man fjerner materiale og omformer det stykke træ man bearbejder. Det kan være en nerveepirrende proces – og man skal være varsom med at fjerne for meget ad gangen – da det kan have afgørende betydning for den afsluttende skulptur. Man skal gerne kunne se det endelige billede for sig, men træet kan tale til dig på måder, så billedet kan ændre sig undervejs.

Deltaget i tidligere udstillinger

  • Åbne Atelierdøre 2020
  • Åbne Atelierdøre 2021
  • Åbne Atelierdøre 2021
overskrift