Skulptur er vigtigst. Grafik er sjovest. Maleri er sværest. Altid en fortælling og lidt skønhed at efterstræbe.
“Finurlig humor” hører jeg ofte om mit billedunivers. Mine arbejder starter med et figurativt motiv som rør´mig. De abstrakte krav tager hurtigt over: komposition, form, rytme, textur, farve……om og om igen indtil selv en grum fortælling bliver billedskøn.
*Mit billedmageri startede med sorthvid grafik. Især de mange mulige skæremønstre i linoleumssnit optog mig. Dertil kommer det grafiske værksteds mange tekniske muligheder: dybtryk, xerotypi, monotypi, skabelontryk …nu også i farver.
**Maleri syntes jeg længe var for svært at blive god til. Satans mange farvekombinationer og maletekniske texturer!! Skønt med hurtigt tørrende acrylfarver. Om og om igen indtil en slags billed-skønhed opstår.
***Bedre end så mange andre kan jeg forestille mig rumlig form. Stramt formede keramikfugle var starten. Men ler sviner og kræver brændeovn. Hyggefisen i mig vil helst arbejde hjemme i stuen. Papmaché-skulpturer kan stå på tynde ben og stritte fingre ud i rummet -uden at knække. Og kan fortælle mere forskellige historier.
****Bronce-figurer starter også hjemme i stuen som voks-modellering. Støbning og efterbehandling køber jeg plads til på et professionelt værksted.
Skønt endelig at komme i broncealderen med fri pensionisttid.

Besøg kunstner her

Kunstnere på samme adresse

Deltaget i tidligere udstillinger

  • Åbne Atelierdøre 2021
  • Åbne Atelierdøre 2021
overskrift