Jeg har været aktiv billedkunstner i 21 år, med korte pauser. Jeg maler portrætter, og arbejder med det personlige udtryk. Ukendte som kendte personligheder der fanger min opmærksomhed, oftest er det blikket jeg bliver draget af, og under hele processen forstiller jeg mig hvem jeg arbejder med, hvad de føler og hvor de befinder sig i det givende øjeblik.

Jeg bliver konstant inspireret, af de mennesker jeg omgåes, når jeg er på nettet og når jeg færdes i naturen. Jeg elsker at lege med farverne i maleriet, og er lidt af en perfektionist, og kan ofte være udfordret når et maleri skal males færdigt, altså at finde fornemmelsen af det færdige værk, som regel er det færdigt når jeg ikke kan sætte flere strøg, flere gange har jeg simplethen ødelagt maleriet ved at blive ved, så må jeg starte forfra.

Maleprocessen har en meget meditativ indvirkning på mig. Tid og sted forsvinder når jeg sidder foran lærredet som kræver min fulde opmærksomhed og koncentration, derfor er det vigtigt at der er ro og fred omkring mig når jeg maler. Og hvis jeg ikke har den tid der skal til, til fordybelse, så kan jeg ligeså godt lade være, for så bliver jeg urolig og irriteret, og det går ikke, for det afspejles i værket. Jeg prøver så vidt muligt at afsætte hele dage af til maleriet uden bagkant, så er jeg total i mit S.

Kærligst fra Jane Andersen

Kunstnere på samme adresse

Rikke Rygeoverskrift

Deltaget i tidligere udstillinger

  • Åbne Atelierdøre 2017
  • Åbne Atelierdøre 2020
  • Åbne Atelierdøre 2021
  • Åbne Atelierdøre 2021
overskrift