Jeg er meget optaget af de spektakulære former naturen danner. Det frister mig konstant at tage udgangspunkt i naturens former og arbejde videre på dem, med min egen form. Min arkitektuddannelse har givet mig den æstetiske dimension, og det har altid alene været den smukke og spændende form der har fascineret. Sjældent har jeg søgt et resultat der skulle ligne noget eller være noget.

Træknuder er mit foretrukne råmateriale. Oftest birkeknuder. Fundet af en meget stor og spektakulær birkeknude, ”Knudemanden”, fik stor betydning. Den og andre næsten samtidige fund af knuder, satte gang i det, der nu på den anden side af mit professionelle arbejdsliv, fylder meget af min tid.

De fantastiske former som specielt Knudemanden rummer, har givet mig inspiration og motiver til en række billeder. Indtil videre er mine foretrukne tegne-/maleredskaber, den gamle arkitektblyant med den fede stift og så pastelkridt. Arbejdet med tegning og maleri giver gode pauser fra det fysisk hårde arbejde med træknuderne.

Arbejdet er en proces der foregår i mange faser. Det hele starter med ”skattejagten” i skoven. Finder jeg en god knude, har fået lov at tage den og har fået den transporteret hjem, så kan næste del af skattejagten begynde. Det er den del hvor jeg ”pakker knuden ud” og finder ud af hvad der er inde bag al barken og det råd der ofte er i knuder.

Så begynder skitseringen og forestillingerne om hvad der kan blive ud af knuden. Små skridt af gangen. Ikke fjerne mere af knuden end lige det nødvendige, før jeg er helt sikker på formen.

Arbejdet med skulpturerne/skålene er meget tidskrævende da langt størstedelen af arbejdet foregår med helt basalt håndværktøj som stemmejern og huljern af forskellig slags, raspe og file, siklinge og sandpapir.

Knudernes fantastiske former og deres meget smukke ved giver mig konstant inspiration.

Jeg har i nogle år dyrket en lille niche – knudeæsker! Nogle er ganske små. De kan være den fornemme bopæl for ens kæreste ring. Andre æsker er lidt større så de kan fungere som et lille smykkeskrin. Nogle er i 2 eller 3 etager. Som det er typisk for mine ting er formen det afgørende. Det er fint, hvis man kan finde funktionel anvendelse for mine ”knudeting”, men det afgørende er at man glædes ved synet.

Arbejdet med knudeæskerne er en dejlig variation i arbejdet med de meget organiske former i knudeskålene. Dimensioneringen af æskerne er meget styret af knudelågets form og størrelse. Jeg holder meget af den del af processen, den meget kreative del, hvor jeg dimensionerer æskerne. Oftest søger jeg harmoni mellem låg og bund, men af og til lader jeg det skulpturelle få lov til at løbe lidt løbsk.

Besøg kunstner her

Deltaget i tidligere udstillinger

  • Åbne Atelierdøre 2015
  • Åbne Atelierdøre 2017
  • Åbne Atelierdøre 2018
  • Åbne Atelierdøre 2020
  • Åbne Atelierdøre 2021
  • Åbne Atelierdøre 2021
overskrift