25 ÅR 25 DAGE 25 EVENTS

Åbne Atelierdøres 25 års jubilæum

I anledning af Åbne Atelierdøres 25 års jubilæum i 2018 arrangerer foreningens kunstnere 25 jubilæumsevents i 25 dage – alle med tallet 25, som udgangspunkt.

Titlen for hele jubilæumsarrangementet er 25 ÅR 25 DAGE 25 EVENTS.

Jubilæumsarrangementet løber af stablen fra den 1. til den 25. august 2018, hvor der lanceres ét event om dagen.

25 billeder af verden

1. august 2018

Et af kunstens formål er at fortolke verden, at tegne billeder af verden fra anderledes synsvinkler end de dagsaktuelle – at vise glemte værdier, oversete eller fornægtede problemer – eller blot understøtte fantasi og opfordre til eftertanke.

Den 1. august vises 25 billeder af verden set gennem en fotografs øjne, ét for hvert år Åbne Atelierdøre har eksisteret. Det er en verden langt fra Danmark. Men en verden vi i stigende grad er delagtig i. Eventet foregår på Silkeborg Biblioteks Orange Scene, hvor billedfremvisningen ledsages af musik fra bl.a. Mongoliet, Afrika og Israel. Efter fremvisningen kan de 25 billeder ses på Silkeborg Biblioteks storskærm i forområdet i hele august måned. Billederne er fotograferet af Peter Birk, som også har skrevet billedteksterne.

I forbindelse med eventet klipper formand for Kultur-, Fritids- og idrætsudvalget i Silkeborg Kommune, Johan Brødsgaard, snoren til hele jubilæumsarrangementet og det skal naturligvis fejres med et glas vin til de fremmødte.

Arrangementet foregår på Silkeborg Biblioteks Orange Scene, onsdag den 1. august kl. 16.30 – 17.30.

Åbne Atelierdøres Kunst Quiz

2. august, 4. august, 7. august, 13. august og 20. august 2018

Ifm. vores 25 års jubilæum udlodder Åbne Atelierdøre 25 flasker vin i vores Kunst Quiz på Facebook. Fem gange i løbet af august stilles et kunstspørgsmål til Åbne Atelierdøres følgere, som kan besvare spørgsmålet i kommentarfeltet. Endvidere bedes de tagge en ven, som de vil dele præmien med, hvis de vinder. Der trækkes herefter lod blandt de rigtige svar og vinderen får fem flasker vin. Spørgsmålene relateres til fem forskellige værker skabt af Åbne Atelierdøres kunstnere – et maleri, en tegning, et fotografi, en skulptur og et keramisk værk. Vinen sponsoreres af Vin & Vin Silkeborg, Brdr. D’s Vinhandel, Kvickly Ry og Kvickly Silkeborg.

25 lys i mørket 

3. august 2018

Kunstnerne Suzi Louring, Jens Josefsen og Jannie Astrup søsætter 25 flydende lanterner med lys i anledning af jubilæet. Lysene sættes i åen ved Kammerslusen kl. 22, hvorfra de flyder op langs caféerne. Jubilæet markeres med ét lys for hvert af de 25 år og eventet sætter fokus på kunsten som lysbringer.

25 fodspor i ler

5. august 2018  

Billedhugger Tage Størup skaber i samarbejde med billedkunstnerne Ellen Korshøj og Peter Lundberg og keramiker Karina Lemminger et 6 m2 stort relief på Galleri Størup i Resenbro. Værket udformes spontant ved hjælp af gæster og kunstneres fødder og sko samt andre redskaber der kan lave et aftryk. Der opstilles et telt og lerarbejdet bliver udført på en træplade. Værket får karakter og balance ved hjælp af de erfarne billedkunstnere, som deltager i projektet. Herefter kan relieffet ses under tørringen ved Åbne Atelierdøre 2018. Inspirationen stammer fra Asger Jorns arbejde med et lignende relief i Albisola.

Gæster er velkomne til at deltage i eventet på Galleri Størup, Skellerupvej 59 i Resenbro, søndag den 5. august kl. 9-16.

 

25 spørgsmål i 25 skuffer

6. august 2018

Med vores forunderlige kommode med 25 skuffer stiller vi spørgsmål til de forbipasserende, som stopper op, fordi der står en kommode helt ude i skoven! Er man nysgerrig, kan man i hver af kommodens 25 skuffer finde et spørgsmål eller en genstand, som man kan fundere over på sin videre færd gennem skoven.

Installationen iværksættes af billedkunstner Jannie Astrup, som har konstrueret kommoden og udarbejdet indholdet af de 25 skuffer. Installationen er et eksperiment, som inddrager og udfordrer beskueren, til at gå på opdagelse, til refleksion og undren – måske endda med et smil. Har du mod på at gå i dialog med værket?

Jannie Astrup, der normalt arbejder med fotocollage, siger om værket: “- Kommoden er en 3D collage, udarbejdet i et andet materiale, end det jeg normalt arbejder med. Såvel som beskueren af værket må ud af komfortzonen for at være med, har jeg også været det i arbejdsprocessen!”

Kunst, du kan bære

8. august 2018

Værksted 12 kunstnerne Suzi Louring, Kirsten Bank Iversen, Lene Gram, Jette Posborg og Ellen Munk bemaler 25 par cowboybukser på Torvet i Silkeborg. Kom og vær med, når der skabes kunst, du kan bære!

Eventet foregår på Torvet i Silkeborg onsdag den 8. august kl. 16.

Seks portrætter á 25 minutter

9. august 2018

Billedkunstner Birthe Nissen tegner seks portrætter af seks politikere på Silkeborg Bibliotek. Der afsættes 25 minutter pr. portræt og alle er velkomne til at kigge med imens Birthe arbejder. Arrangementet foregår i bibliotekets forområde, som gør det muligt for byens borgere at få indblik i den kunstneriske arbejdsproces.

Plan for portrætterne:

14.00: Morten Dalsgaard Høegh (LA)

14.30: Gitte Willumsen (V)

15.00: Claus Løwe Klostergaard (Alternativet)

15.30: Rune Drejer Kristensen (S)

16.00: Bente Refslund (SF)

16.30: Peter Sig Kristensen (Ø)

Efter eventet udstilles de færdige portrætter på Silkeborg Bibliotek.

25 malerier i Den Gamle Biograf i Kjellerup

10. august 2018

25 malerier males og doneres væk i Den Gamle Biograf i Kjellerup fredag 10. august kl. 11 – 17. Kom og følg processen hvor billedkunstner Lena Petersen skaber 25 malerier, som hun senere på dagen donerer til gæsterne! Du kan også møde kunstnerne Anna Mortensen (pileflet), Kirsten Lindmann (glas) og Vibeke Viufff Andersen (maleri).

Eventet foregår i Den Gamle Biograf, Vestergade 3, Kjellerup.

25 kreative værktøjer og anekdoter – Foredrag i De Kreative Mellemrum

11. august 2018

Kunstner, forfatter og foredragsholder Marie Elisabeth Mortensen fortæller om, hvordan hun arbejder med kunst og kreativitet i ”De Kreative Mellemrum” i Gl. Rye. Med humor og autenticitet tager hun publikum med på en rejse, hvor hun vil synliggøre 25 kreative og berigende måder hvorpå man kan bruge kreativiteten og kunsten til at gøre hverdagen til et eventyr. Desuden vil der være to små øvelser, der giver deltagerne opmærksomhed på passion og egen kreative tidslinje.

Arrangementet finder sted i De Kreative Mellemrum, Nyvej 8 i Gl. Rye, lørdag den 11. august kl. 14.00.

Tilmelding til Marie Elisabeth Mortensen på info@CreativeSpaces-fm.com

 

Rivegilde 25 km fra Silkeborg

12. august 2018

Kunstnerne Anne Risum og Tanja Eigendaal åbner dørene op for publikum til en hyggelig dag i deres kunstnerkollektiv, VÆRK/STEDET – 25 km fra Silkeborg. Publikum inviteres indenfor til Rivegilde hvor der gives 25 % på udvalgte værker. Kom og få god oplevelse og en snak om kunsten og den kunstneriske arbejdsproces i VÆRK/STEDET.

Arrangementet finder sted i VÆRK/STEDET, Skanderborgvej 19 i Ry, søndag den 12. august kl. 11-16.

 

Småting i små ting i Sorring ler

14. august 2018

Kunstnersammenslutningen Krukkerne fra Sorring inviterer publikum til en hyggelig dag i kunstens tegn, når de med småting skaber 25 værker med målene 25×25 cm. Publikum inviteres indenfor på værkstedet, til en snak om kunsten og et indblik i Krukkernes arbejdsprocesser.

25 badeænder

15. august 2018

Billedkunstnerne Jens Josefsen og Jannie Astrup placerer 25 gule badeænder på pælene ved Kammerslusen – én and for hvert år kunstnere i Silkeborg har leget, eksperimenteret og inviteret publikum indenfor. Ænderne symboliserer kunsten som en leg, der kan leges hele livet, hvis vi bevarer kontakten med det legende og eksperimenterende barn, vi alle har indeni os. Og så sender vi med ænderne naturligvis en hilsen til byens helt store legebarn, Asger Jorn.

 

25 stemninger, 25 skridt fra Torvet

16. august 2018

Billedkunstnerne Sidsel Brix og Rikke Ryge Petersen byder publikum velkommen i gården bag Dansk Papirvare i Østergade til tre stemningsfyldte dage med udstilling og salg af maleri, grafik og kunsthåndværk. Der vil være live musik, fadøl, vin, særdeles hyggelig stemning og overraskelser. De fysiske rammer omkring eventet er en skjult rusten, rå og fed plet i en af Silkeborgs baggårde – en bygning med langt liv bag sig og med spændende muligheder foran sig. Kom og stem i. Sammen skaber vi 25 stemninger.

Arrangementet åbner torsdag den 16. august kl. 16 – 20 i baggården ved Østergade 7, Silkeborg. Endvidere er der åbent fredag fra 14-21 og lørdag fra 11-17.

25 croquistegninger på 25 minutter på Torvet i Silkeborg

17. august 2018

Silkeborgs croquistegnere flytter op på Torvet for en eftermiddag. Kom og vær med når billedkunstner og keramiker Suzi Louring inviterer alle interesserede til at deltage eller overvære en croquisseance midt på Torvet i Silkeborg. Croquismodellen vil være iført badetøj og tegnerne laver hver 25 tegninger á 1 minut. Hvis du ønsker at deltage, skal du blot selv medbringe tegnegrej.

Eventet foregår på Torvet i Silkeborg fredag d. 17. august kl. 16 i samarbejde med Drewsens.

Foto: John Petersen

Jubilæumsfernisering i Jysk Musikteater

18. august 2018

Den 18. august åbner vi som vanligt vores fællesudstilling, hvor hver kunstner i Åbne Atelierdøre er repræsenteret med ét værk. Ferniseringen starter kl. 11 med taler af Åbne Atelierdøres formand, Lena Petersen og tidligere formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Silkeborg Kommune, Jørn Rye Rasmussen.

Ferniseringen åbner lørdag den 18. august kl. 11. Herefter er udstillingen åben på hverdage fra 11-16 og weekend fra 10-16 frem til og med søndag den 26. august.

25 jubilæumsfugle på toppen af Silkeborg

19. august 2018

Multikunstner Jytte Dunck Pedersen har skabt 25 jubilæumsfugle, som monteres i hendes store blodbøg. De rakubrændte fugle er blevet udruget i fuglekasser udført af Lysbroskolens kreative elever.

De 25 rakubrændte fugle er flyvefærdige den 19. august kl. 14.00. Et antal fugle vil hver time indtil kl. 17.00 blive uddelt til de besøgende.

Arrangementet finder sted hos Atelier Dunck på Odinsvej 4 i Hvinningdal.

 

AFLYST: Ekspressiv dans med farveaftryk i Silkeborgs Hjerte

21. august 2018

Keramiker Inge Jensen og billedkunstner Bente Astrup udfordrer 25 unge dansere fra Den Kreative Skole i Silkeborg til at udtrykke sig med intuitiv dans med farveaftryk. Dansen går ud på at illustrere to tekster, som læses op under eventet. Hver danser udtrykker sin egen opfattelse af teksterne i en ekspressiv dans under ledsagelse af musik. Under dansen afsætter danserne farveaftryk på et banner vha. maling på kroppen. Processen optages på iPhone og anvendes derefter som et værk på Facebook/ YouTube.

Eventet Ekspressiv dans med farveaftryk er desværre aflyst på grund af sygdom. Til gengæld herfor udlodder vi værket “Fuglekonge” af Gerd Baarstrøm på vores facebookside “Åbne Atelierdøre Silkeborg”. Konkurrencen afvikles tirsdag den 21. og onsdag den 22. august, hvor der trækkes lod om værket blandt de deltagende besvarelser – se mere på vores facebookside.

Farvetoner m/Carsten Frank og Kristian Lilholt

22. august 2018

Den kreative sammensmeltning af flere kunstformer lykkedes, da Carsten Frank og Kristian Lilholt skabte det tværkunstneriske projekt LAND. Vi har sat de to kunstnere sammen til en spændende og anderledes aften i Kedelhuset i Silkeborg. Der vil blive tale om en dialog mellem de to kunstnere, som gerne opfordrer publikum til at deltage i snakken, og til at stille nysgerrige spørgsmål. Carsten Frank medbringer et par originale malerier og Kristian Lilholt sin guitar.

Arrangementet finder sted i Kedelhuset, Papirfabrikken 72, onsdag den 22. august kl. 19.00.

Billetter kan købes via Jysk Musikteater på www.jmts.billetten.dk

Smag på Kunsten

23. august 2018

Kunstnerne Birthe Høilund, Søren Bredahl, Hanne Frandsen og Bente Astrup inviterer publikum med i en workshop, hvor der arbejdes med at lave værker med te og kaffe på papir. Stedet er Kirsebærgården i Sejs, hvor kunstnerne, der udstiller, viser eksperimentel kunst med kaffe og te. Målet er, at udstillerne får kontakt til et publikum, der gerne vil lære og opleve. Kunstnerne laver i alt 25 værker, som kommer til at indgå i udstillingen på Kirsebærgården. Gæsterne kan tage deres værker med hjem.

Kunstnerne ophænger 25 egne kaffe/te værker, som udloddes med start af lodder under workshoppen, på Montmartre den 24. august og lørdag den 25.august frem til kl. 16.00. Den 25. august kl. 16.00 udtrækkes 25 numre og vinderne kontaktes via sms. Gevinsterne kan afhentes lørdag den 25. august eller søndag d. 26. august på Kirsebærgården.

Til Åbne Atelierdøre 2018 serveres naturligvis den samme type kaffe og te, som værkerne er lavet med.

Workshoppen er åben for publikum torsdag den 23. august fra kl. 14.00-17.00 på Kirsebærgården, Svejbæk Søvej 30.

Montmartre

24. august 2018

Fredag den 24. august afholder vi vores traditionsrige kunstmarked Montmartre på Skoletorvet. Publikum har her mulighed for at møde Åbne Atelierdøres kunstnere på et af Silkeborgs hyggeligste torve til en eftermiddag i kunstens tegn. Endvidere kan man deltage i vores store jubilæumslotteri, hvor der udloddes kunstværker samt en hovedpræmie på et rejsegavekort til Montmartre i Paris. Åbningstalen holdes i år af Karin Pedersen, som var med til at starte Åbne Atelierdøre for 25 år siden.

Arrangementet løber af stablen fredag den 24. august er fra kl. 13-16.30.

Hjælp en Blaffer

25. august 2018

Åbne Atelierdøre sender i år sin helt egen blaffer ud for at besøge kunstnerne til Åbne Atelierdøre. Blafferen må ikke bruge penge eller eget transportmiddel – han skal alene komme frem ved hjælp af gæsternes gode vilje. Blafferen medbringer en genstand, som hver kunstner han når frem til, kan dekorere, så den til sidst bliver et værk i sig selv. Målet er naturligvis, at blafferen når rundt til mindst 25 kunstnere i løbet af hele weekenden!

Blafferen tager afsted lørdag den 25. august kl. 10 fra Værksted 12, Vestergade 43, Silkeborg – og herfra kan han følges resten af weekenden på vores Facebookside og naturligvis ude hos kunstnerne.

Åbne Atelierdøre forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

 

Sponsorer

Silkeborg Kommune

Sorring Ler

Heksekosten

Brdr. D’s Vinhandel

Vin & Vin Silkeborg

Kvickly Ry

Kvickly Silkeborg

Panorama

Dagli Brugsen Sejs

Scandic Hotel

Evald – Café & Brasserie

 

Samarbejdspartnere

Den Kreative Skole

Silkeborg Bibliotek

Kedelhuset

Jysk Musikteater

Silkeborg Radio

Midtjyllands Avis

Lysbroskolen

Drewsens