Udfordringer har vi nok af I år:

Den seneste mail – og anbefaling fra Silkeborg kommune lyder:  Det anbefales fra Styrelsen for Patientsikkerhed til, at alle foreninger og institutioner overvejer om indendørs aktiviteter i de kommende 14 dage kan afholdes udendørs. Det kan eksempelvis dreje sig om at afholde møder udendørs eller omlægge den planlagte indendørs træning til alternativ træning i naturen. Hvis det ikke er muligt at afholde aktiviteterne udendørs, vil vi opfordre til at være særligt opmærksomme på gældende retningslinjer på coronasmitte.dk.

 Det er altså IKKE et påbud, men en overvejelse man kan gøre sig. Derfor er vores anbefalinger følgende: Vi skal ikke gå i panik, men bevare overblikket og gøre alt så godt vi kan. I ved bedst selv, hvor mange der plejer at komme og hvilke regler I gerne selv vil have overholdt og hvordan i organiserer jer. MEN Vores råd er

 1. Følg Sundhedsstyrelsens 5 gode råd for at beskytte dig selv og andre mod smitte. se side 2 og skriv ud.  Du kan evt. tilføje ekstra regler, som DU ønsker overholdt hos dig. Eks.
 2. Afstandsberegning: Tag stilling til – hvor mange du vil have i dit atelier: Beregn mindst 1m2 pr. person. Hæng en plakat op – så folk tydeligt kan se DINE særlige forholdsregler ( det kan også være afhængig af lokalets form og mulighed for at komme forbi hinanden.
 3. Lav en tydelig markering af hvilken vej du vil ha folk til at gå rundt i dit atelier.  – marker med pile du hænger op – hvis de kan komme ind 1 sted og ud et andet sted – vil det være at anbefale. (Se side 2 og 3 kan du skrive ud her og klippe pilene fra hinanden til brug)
 4. Evt. vælg at låne eller købe en let opstillelig pavillon –så du kan flytte dine ting udendørs. Så kan afstandskrav bedre overholdes. Vejret synes at holde – så det bliver nok en OK mulighed.
 5. Tøjklemmestyring:
  Ved indgangen kan du hænge eks en tørresnor op med tøjklemmer – svarende til det antal af personer, som du kan have i dit lokale/område – og bede folk tage en tøjklemme og gå ind – og tilsvarende hænge den tilbage, når de går ud.( sprit af før de tager en klemme)
  Så må folk vente udenfor – indtil der er ledigt i lokale og de selv kan tage en tøjklemme og gå ind.
 6. Evt. opstil klare krav som DU vil have på DIT sted som eks.:
  1. Afspritning før de træder ind i lokalet
  2. Regler for om de må røre ved ting. Eks. tager eks plastik-handsker på – hvis det er oplagt at der er brug for at de rører ved dine ting – for at bedømme dem.
  3. Regler for om de skal bruge mundbind i dit værksted/atelier ( evt indkøb nogle)
  4. Eks ved servering – krus skal være stillet op på forhånd i engangskrus elle lign. Så folk kan tage og smid væk: undgå selvservering – hvor mange rører ved for mange ting.
 7. Prøv at gøre det festligt og sjovt at overholde kravene, så det ikke bliver et krampagtigt arrangement – vi må forsøge at organisere os ansvarligt, men uden at alt går i stå.